Twinkle | Digital Commerce

Startup Ace & Tate verkoopt brillen op sterkte online

2017-05-27
853331
  • [nieuws]
  • 1:27

Ace & Tate is een nieuw concept van Nederlandse bodem dat is gericht op de online verkoop van brillen en zonnebrillen. Voor de standaardprijs van 98 euro kunnen bezoekers een bril met glazen op sterkte bestellen, ‘handgemaakt in Italië, ontworpen in Amsterdam’.

‘Bij Ace & Tate betaal je alleen voor goed ontwerp en kwalitatief hoogwaardige productie’, stellen de brildragende initiatiefnemers op Aceandtate.nl. Ze willen bezoekers duidelijk maken dat kosten worden bespaard door schakels uit de traditionele keten weg te nemen:

Versus:

Britse site
Ace & Tate is behalve in ons land recentelijk begonnen met de verkoop van brillen op de Britse markt. Op Aceandtate.co.uk wordt een standaardprijs van 89 pond gehanteerd. Net als in Nederland brengt de startup er geen kosten in rekening voor verzending en retour.

Brillen passen
Ace & Tate schotelt bezoekers drie verschillende manieren voor om monturen te passen. Ze kunnen er vier verschillende toegezonden krijgen om een week lang gratis te proberen. Naast de ‘home try-on’ is er de ‘virtual try-on’: een digitale pasmogelijkheid op basis van een foto van de brildrager. Tot slot biedt Ace & Tate de optie om zijn monturen werkelijk op de neus te zien en voelen, althans in ons land. Dat kan op het eigen kantoor op de Amsterdamse Weteringschans (alle monturen) en op twee andere plekken in de hoofdstad (een deel van de monturen).

Wisselen
De zelf ontworpen brillen van Ace & Tate worden met de hand gefabriceerd in Noord-Italïe. Het vijfkoppige team achter de site laat weten dat het initiatief is genomen uit de ambitie om net zo vaak van bril te wisselen als van sneakers.