Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn lanceert webshops in België en Luxemburg

2017-05-27
180101
  • 1:16

Media Markt heeft een webshop gelanceerd voor zijn Belgische klanten. ‘We hebben de ambitie om op termijn 10 procent van de Belgische omzet te generen met dit online kanaal’, zegt Philippe Depautex, managing director van Media Markt - Saturn Online Belux.

De webshop Mediamarkt.be ging half mei al in stilte live om de winkel te kunnen testen voor Belgische consumenten. ‘De officiële opening vindt op 19 juni plaats’, vertelt een perswoordvoerster van Media Markt-Saturn Belux tegen Twinkle.

Saturn in Luxemburg
Het bedrijf heeft het plan om rond augustus een bijbehorende mobiele site te lanceren. In een tweede fase komt daar de Luxemburgse webshop Saturn.lu bij. Onlangs verwierf de holding Media Saturn alle aandelen van online pure player Redcoon, dat met Redcoon.be ook op onze zuiderburen mikt.

Click & collect
Mediamarkt.be is hoofdzakelijk geopend ter ondersteuning van de bestaande fysieke winkels in België. Webshoppers kunnen kiezen voor gratis thuislevering of een click & collect service die gekoppeld is aan de 22 winkels van Media Markt. In Luxemburg heeft de keten twee vestigingen.

Omzet
Media Markt-Saturn Belux wil de komende drie jaar nog tien fysieke Media Markt-winkels gaan openen, een investering van 30 miljoen euro. Media Markt - Saturn Belux boekte in 2012 een omzet van in totaal 697 miljoen euro. Daarvan kwam 646 miljoen euro uit de Belgische winkels, Luxemburg was goed voor 51 miljoen euro omzet.