Twinkle | Digital Commerce

Media Markt neemt Redcoon helemaal over

2017-11-08
1475756
  • 0:58

Media Saturn neemt de laatste 10 procent van de aandelen in Redcoon over. Reiner Heckel, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Redcoon, treedt af en blijft als adviseur verbonden. De positie van CEO bij de pure player is vacant.

Media Saturn, eigenaar van de ketens Media Markt en Saturn en onderdeel van het Duitse Metro-concern, nam Redcoon twee jaar geleden voor 90 procent over. Daarbij werd al de optie opgenomen om het resterende deel later te verwerven, vermeldt het persbericht.

Kanaalconflict
Redcoon is veruit het belangrijkste label voor de online omzet van Media Saturn, dat lange tijd werd verscheurd door een kanaalconflict. Media Saturn boekte afgelopen jaar een online omzet van 755 miljoen euro, waarvoor Redcoon met 432 miljoen hoofdverantwoordelijk was.  

Online omzetaandeel
Met een nieuwe strategie wil Media Saturn zijn e-commerce omzet dit jaar minstens verdubbelen ten opzichte van 2012, toen het online omzetaandeel uitkwam op 4 procent. Aangetekend moet worden dat vlaggenschip Media Markt pas in januari vorig jaar (her)startte met e-commerce in Duitsland.