Twinkle | Digital Commerce

Koopjessite Pingelen.nl gelanceerd

2017-05-27
231145
  • 1:34

Eric Heijneman en Stefan Denissen hebben vandaag Pingelen.nl gelanceerd in bèta. Bezoekers van de site kunnen realtime onderhandelen over de prijs van getoonde aanbiedingen. ‘Samen pingelen we naar een mooie deal.’

Voor reisaanbieders en webwinkeliers biedt Pingelen.nl een nieuwe manier om restanten te slijten. Ze kunnen zelf aanbiedingen op de site publiceren, waarna (een algoritme van) Pingelen.nl voor hen de prijsonderhandelingen voert in ruil voor een verkoopcommissie. De aanbieder genereert variabele marges door ‘legitieme prijsdiscriminatie’, aldus de ondernemers. Het model is geheel performance based en onder de afgesproken bodemprijs gaan artikelen niet weg.

‘Lekker snel’
Heijneman en Denissen stellen dat bezoekers ‘individueel, anoniem, snel en veilig’ een deal kunnen sluiten op Pingelen.nl, waardoor het concept verschilt van andere kortingssites. ‘De consument is anoniem voor de aanbieder. Hij ziet de normale prijs van een product en kan direct beginnen met pingelen’, aldus Heijneman. ‘Je hebt in no-time een tegenbod van ons, dus alles gaat lekker snel. Er zijn bij ons ook geen kapers op de kust die je op het laatste moment overbieden’, wijst Heijneman op het verschil met de omstreden penny auction ofwel centveilingsites.

Fysieke producten
Overigens erkent Heijneman op het punt van de anonimiteit dat adverterende webwinkeliers wel adresinformatie in handen krijgen, omdat zij het zijn die producten uiteindelijk binnen een week naar de pingelaar sturen. Maar op het moment van schrijven bestaat het beperkte aanbod op de site slechts nog uit leisure-activiteiten als massages en weekendjes weg. ‘De komende tijd willen we ons zoveel mogelijk richten op de uitbreiding van het aantal aanbiedingen, ook met fysieke producten van webwinkeliers.’

Buystand.com
Pingelen Media BV is ook eigenaar van Prijskiezer.nl, een vergelijkingssite voor elektronicaproducten die al vier jaar in de lucht is. De nieuwe site is geïnspireerd op de Amerikaanse e-commercs startup Buystand.com, waar Twinkle afgelopen najaar over schreef. 'Alleen gaat het onderhandelingsproces bij ons een stuk sneller' aldus Heijeman.