Twinkle | Digital Commerce

BAS Groep in de markt voor winkels iCentre

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

BAS Group, de nummer 5 van de Twinkle100 en eigenaar van Dixons en MyCom, neemt mogelijk de winkels van iCentre over. Deze onafhankelijke verkoper van Apple-producten verkeert in surseance van betaling. De winkels en webshop van iCentre blijven vooralsnog open.
 
In een verklaring betitelt iCentre een doorstart als ‘waarschijnlijk’, meldt ComputerTotaal. De directie en de vandaag aangestelde bewindvoerder voeren overleg met de directie van de BAS Group, één van de grootste elektronicaretailers van Nederland. De formules Dixons en MyCom beschikken samen over 190 winkels. Sinds begin vorig jaar is BAS Group is ook eigenaar van BeBook (hardware).

Negatieve ontwikkeling
‘Redenen voor surseance van betaling voor de holding van iCentre zijn gelegen in de financiële problemen die zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land’, laat iCentre (34 winkels) in een persbericht weten. ‘De negatieve ontwikkeling is verder versterkt door de toegenomen concurrentie, verbreding van de distributie en structureel dalende marges op de verkopen.’
  
NB: Lub ten Napel, IT en e-commerce manager bij BAS Group, spreekt morgen op Logistiek & E-commerce
.