Twinkle | Digital Commerce

Conrad Duitsland start met twee-uur service

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Conrad start in Duitsland met een same day delivery service. Klanten die online een bestelling plaatsen en dichtbij de 25 fysieke winkels in het land wonen ontvangen hun bestelling binnen twee uur.

In Duitsland had Conrad al een 24-uurs dienst voor zijn online bestellingen, meldt E-commercefacts.com. Deze wordt nu uitgebreid met de same day delivery service en een mogelijkheid om een product op een gewenste dag te laten bezorgen. Deze dag kan tot een week na de bestelling worden gepland.

‘Vooral zakelijke klanten interesseren zich voor de same day delivery service, omdat zij snel iets geleverd willen zien op kantoor’, vertelt Klaus Ortner van Conrad. ‘Maar ook werkende consumenten, ouderen of klanten met kleine kinderen hebben profijt van onze nieuwe service.’

Prijs
De dienst heeft wel een prijs; voor de same day delivery service betalen klanten 14,90 euro. Een bestelling laten bezorgen op een door de consument gewenste dag kost tussen de 9,90 euro en 19,90 euro.

In Nederland wordt de dienst voorlopig nog niet ingevoerd. 'Wij zijn nog niet zover', meldt Martijn Bier, marketing & communicatie manager bij Conrad Nederland aan Twinkle. 'Uiteraard kijken we altijd naar verbetering en uitbreiding van onze service aan de klant.' Conrad bezet momenteel de 28e plek in de Twinkle100.

Rentree
Conrad maakte in ons land na een lange afwezigheid begin dit jaar zijn tijdelijke rentree in de winkelstraat. In Enschede opende de keten twee pop-up stores die van 11 februari tot 11 maart geopend waren. Frank de Groot, managing director van Conrad Electronic Benelux: ‘We willen een oplossing bieden voor het probleem van de leegstand in de winkelstraat.’ De Groot liet toentertijd weten dat het wat Conrad betreft niet bij een eenmalig initiatief blijft.