Twinkle | Digital Commerce

Neckermann.com reorganiseert opnieuw

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Neckermann.com, dat begin dit jaar werd overgenomen door Axivate Capital, zal een nieuwe reorganisatie doorvoeren. In Sint Jansteen verdwijnen 47 voltijd banen. De commerciële afdeling verhuist naar een kantoor van Axivate in Zeist.

Een eerdere reorganisatie bij Neckermann.com kostte 172 mensen hun baan. Rond de overname van de nummer 14 van de Twinkle100 zei Axivate Capital nog dat nieuwe ontslagen meest waarschijnlijk zouden uitblijven. Vandaag meldt de Nederlandse investeringsmaatschappij dat een nieuwe herstructurering nodig is om tot de grootste vijf e-commerce ondernemingen van de Benelux te gaan behoren.

Klantcontact
'De ontwikkeling van de nieuwe website, verdere automatisering en andere veranderingen in de operationele werkzaamheden zorgen ervoor dat diverse processen efficiënter uitgevoerd kunnen worden’, motiveert Axivate de ontslagronde in een persverklaring. ‘Klanten van Neckermann.com kunnen bijvoorbeeld op de nieuw te bouwen website met veel meer vragen terecht en dat maakt een aantal functies, zoals een deel van de callcentermedewerkers, boventallig.’

Direct samenwerken
De interne analyse heeft tot gevolg dat in het Zeeuwse Sint Jansteen 47 FTE zullen verdwijnen. De commerciële afdeling verhuist naar Zeist, ‘zodat medewerkers dichterbij leveranciers en partners zitten’, aldus Axivate. ’Daarnaast kunnen de commerciële medewerkers van Neckermann.com direct samenwerken met Bulls & Birds en YourTablet om de e-commerce activiteiten verder uit te breiden.’

Bulls & Birds
De fulfilment van Neckermann-orders blijft wel plaats vinden bij de Belgisch-Zeeuwse grens. Het magazijn wordt ook gebruikt voor Bulls & Birds, de eerste webwinkel die Axivate Capital zelf heeft opgezet.