Twinkle | Digital Commerce

Gamma bidet klant inzicht in winkelvoorraad

2017-05-27
180101
  • 1:07

In de aanloop naar de opening van hun webwinkels bieden Gamma en Karwei de optie winkelvoorraden online in te zien. Sinds kort wordt bij duizenden producten zichtbaar gemaakt in welke bouwmarkten ze op dat moment verkrijgbaar zijn.

Intergamma kondigde eerder dit jaar zijn entree als e-commerce speler aan. Voor de online verkoop van zijn ketens Gamma en Karwei werd een samenwerking gesloten met PostNL, dat afhaalpunten in de bouwmarkten zal openen. Ook shoppers die bij andere webwinkels hebben besteld kunnen pakketjes daar in de toekomst oppikken.

De webwinkels van Gamma en Karwei moeten komende zomer worden geopend. Daaraan voorafgaand hebben de ketens hun voorraden online zichtbaar gemaakt:

Klik & Haal Af
Op dit moment is het nog niet mogelijk producten klaar te leggen om af te halen bij Gamma of Karwei, een service die concurrent Praxis inmiddels voor al zijn vestigingen biedt als ‘Klik & Haal Af’. Praxis begint later dit jaar ook met de bezorging van artikelen. Zuster Formido biedt die optie al, net als Bol.com, dat zich kort geleden mengde in de strijd om de online klusser. Het Duitse Hornbach heeft aangekondigd in de loop van dit jaar te beginnen met online verkoop in Nederland.