Twinkle | Digital Commerce

Marktpartijen lanceren samen webwinkelplatform COWW

2017-05-27
180101
  • 0:57

Blinker, Cargowiz, Easy Internet Marketing, MultiSafepay, Techtwo Internetdiensten en The Feedback Company hebben samen een e-commerce pakket gelanceerd: de Compleet Onbegrensde WebWinkel, afgekort tot de COWW. De zes partijen mikken op het MKB.

De COWW werd gisteren officieel gelanceerd in Breda en inmiddels is ook website Coww.nl live. Volgens de initiatiefnemers zijn de opstartkosten laag gehouden, waardoor ondernemers hun investering relatief snel terug kunnen verdienen. De naam duidt op de rekbaarheid van het platform, waarmee toekomstige groei kan worden opgevangen.

Kwart MKB'ers webverkoper   
Uit onderzoek van ING bleek in maart dat ongeveer één op de vier Nederlandse MKB’ers online verkocht. Om e-commerce onder deze groep aan te jagen, presenteerde de bank samen met PostNL, Google en MKB Nederland de campagne ‘Nederland verdient online’.
 
Dr. COWW
De COWW mikt met drie verschillende Magento-pakketten (voor maximaal respectievelijk 50, 500 en 1.000 producten per maand) op dezelfde doelgroep. Met Dr. COWW (zie afbeelding) hebben de initiatiefnemers een virtuele adviseur gecreëerd die klanten en prospects op weg moet helpen.