Twinkle | Digital Commerce

Google ontwikkelt same day delivery service

2017-11-11
180101
  • 1:20

Google is bezig met de ontwikkeling van een eigen same day delivery service in de Verenigde Staten, genaamd Google Shopping Express. Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder Techcrunch.com. De service zal direct concurreren met Amazon Prime en eBay Now.

Google Shopping Express biedt klanten een same day delivery service voor fysieke winkels als Target, Walmart, Walgreens en Safeway. Volgens een ‘betrouwbare bron’ van Techcrunch.com kunnen consumenten voor 69 dollar hun verzendkosten van bestellingen voor de periode van een jaar afkopen. Dit is 10 dollar goedkoper dan dezelfde dienst van Amazon (Prime). Het is nog niet bekend wanneer Google Shopping Express wordt gelanceerd.

Google gaat volgens Businessinsider.com nu het meest concurreren met de services van eBay en Amazon. EBay heeft onlangs in Amerika zijn same day delivery service uitgebreid met een bezorgdienst vanuit de magazijnen van partners als Macy’s en Target naar klanten in San Jose, Californië. Ook zijn retailers als Walmart bezig met het testen van een eigen bezorgprogramma.

Google Shopping
Google richt zich de laatste tijd met verschillende diensten steeds meer op de online retailmarkt. Daarbij komt het verschillende concurrerende partijen tegen in diverse branches (vergelijkingssites, mobiele betaaldiensten en nu ook bezorgservices). 

Het bedrijf heeft recent zijn productvergelijkprogramma Google Shopping op de schop gegooid. Amerikaanse webwinkeliers moeten sinds december betalen voor hun opname in het programma. Om meegenomen te worden in de productvergelijkingen moeten zij bieden op Product Listing Ads. Ze betalen ofwel per klik of per sale uit aan Google. In Nederland is deze regel eind februari ingegaan.