Twinkle | Digital Commerce

Gesloten Versvandekweker.nl zoekt hulp voor doorstart

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Versvandekweker.nl, een webshop van elf kwekers uit de tuinbouwgebieden in Zuid-Holland, is op zoek naar investeerders voor een doorstart. De winkel sloot zijn deuren eind februari wegens achterblijvende klandizie, zo schrijft Wos.nl.

Versvandekweker.nl opende in augustus 2010 als proef met elf kwekers uit het Zuid-Hollandse Westland en Oostland om versproducten als groenten en fruit online te verkopen. Na een geslaagde testperiode werd de webwinkel in juni 2011 definitief gelanceerd, met vijftig aangesloten kwekers.

Rabobank en Priva
Sinds 28 februari is Versvandekweker.nl gesloten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren hulp uit verschillende hoek gehad voor verdere uitbreiding. Rabobank verleende vorig jaar nog een subsidie uit het innovatiefonds voor bedrijven in Westland en Priva gaf in diezelfde periode zijn jarige medewerkers een cadeaubon voor de shop. Het mocht niet baten. Versvandekweker.nl hoopt nu op een doorstart en het zoekt nieuwe financiers om de webshop te kunnen promoten.

Verswarenconcurrentie
Versvandekweker.nl had concurrentie van andere formules en streekbedrijven die online hun producten verkopen. Een grote speler is Ah.nl, dat volgens Albert Heijn zelf nu aan potentieel 67 procent van de Nederlandse huishoudens levert. De strijd tegen de supermarktketen werd al in 2011 verloren door het Brabantse Vershuys, dat een soortgelijke verswarenformule hanteerde als Versvandekweker.nl. Ook dat initiatief kreeg steun uit een regionaal Rabobank-innovatiefonds,  waarmee het vanuit Noord-Brabant het bezorggebied naar de Randstad wilden uitbreiden. Uiteindelijk heeft Vershuys.com een doorstart gemaakt onder de supermarkt Plus Benders.

NB: Mark Verduijn schreef een jaar geleden een uitgebreid artikel in Twinkle over de toekomst van verskopen online.