Twinkle | Digital Commerce

Bonativo bezorgt producten van de boer aan Amsterdammers

2017-05-27
180101
  • 1:16

Amsterdamse boeren en ambachtslieden kunnen hun lokale producten nu eenvoudiger bij consumenten thuis krijgen door de start-up Bonativo. Het bedrijf, dat eerder al in Londen en Berlijn van start ging, wordt ondersteund door Rocket Internet.

Bonativo biedt vandaag bij de start in Amsterdam 600 lokale producten van 75 leveranciers te koop aan. Klanten bestellen de artikelen, waarna ze de volgende dag worden opgehaald bij de producenten. De voedingswaren worden vervolgens overgebracht naar Bonativo’s magazijn in het centrum van Amsterdam en vervolgens binnen het gekozen 2-uurstijdvak thuis geleverd. Het bedrijf bezorgt de bestelde artikelen zes dagen per week tussen twee uur ’s middags en tien uur ’s avonds.

Gepassioneerd
De start-up komt naar eigen zeggen op voor lokale ondernemers die graag duurzaam en zelfvoorzienend willen blijven. Bonativo maakt het voor hen mogelijk om meer consumenten te bereiken en een ‘eerlijke prijs’ te blijven hanteren. ‘Wij selecteren partners die producten maken die nergens anders te vinden zijn’, zegt mede-oprichter Christian Eggert. ‘De producten zijn eerlijk, omdat ze handgeplukt en handgemaakt zijn door gepassioneerde specialisten.’

Vershuys.com
Waar Bonativo zich in Europese landen vooral op de lokale bezorging in grote steden lijkt te richten, bezorgt Vershuys.com in Nederland al een aantal jaar producten van ‘eigen boeren, telers en versspecialisten’ aan klanten in Noord-Limburg. Ook opende het bedrijf vorig jaar een aantal Beter-eten-afhaalpunten in de provincie.
 
Lees ook: Disruptors in food bedienen nieuw type klant (Twinkle 2-2015)