Twinkle | Digital Commerce

Gratis verzending en retour bij Bulls & Birds

2017-11-11
180101

Bulls & Birds neemt vanaf vandaag bestellingen aan op zijn site. Met de modewebwinkel wil Axivate Capital, ook eigenaar van Neckermann.com, Nederlandse en Belgische fashionista’s aanspreken. Wie voor tien uur s’avonds bestelt, heeft artikelen de volgende dag in huis.
 
Bulls & Birds kwam de afgelopen weken al voorbij in korte commercials op de Nederlandse televisie, die overigens maar weinig vertelden over het assortiment van de nieuwe webwinkel. Vandaag blijkt dat de virtuele rekken zijn gevuld met merken als Levi’s, Björn Borg, Blue Blood en Denham.

Verzending en retour
Bulls & Birds verzendt producten zonder besteldrempel gratis voor de klant,die ook niet hoeft te betalen voor retouren (binnen 14 dagen). Daarmee hanteert de nieuwkomer soortgelijke voorwaarden als Zalando, dat mede daardoor een indrukwekkende Nederlandse omzetgroei doormaakt.

Voor de verzending van orders werkt de nieuwkomer samen met PostNL. ‘Bij Bulls & Birds streven we naar: voor 22 uur besteld, de volgende dag in huis’, is in de voorwaarden te lezen. De telefonische klantenservice is van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend en shoppers kunnen ook online een contactformulier invullen.

Bulls versus birds
Hieronder ziet u een screenshot van Bullsandbirds.com (homepage). 'Bulls' worden verwezen naar de mannencollectie, 'birds' naar het vrouwenaanbod:

Axivate Capital
De voorraad van de nieuwe webwinkel ligt in het magazijn van Neckermann.com, aan de Nederlands-Belgische grens in Zeeland. De voormalige postorderaar en nummer 14 in de Twinkle100 werd eind vorig jaar overgenomen door Axivate Capital. Bulls & Birds is de eerste nieuwe webwinkel van de Nederlandse investeringsmaatschappij, die zich richt op digitale media, e-commerce en reizen met participaties in onder andere Corendon, Nieuws.nl, Tevreden.nl en webwinkel YourTablet.