Twinkle | Digital Commerce

Yoox.com stopt spraakherkenning in app: Speak & Shop

2017-11-09
175175
  • 1:05

Yoox.com heeft een mobiele app gelanceerd voor iPhones en smartphones die draaien op Android. De applicatie (iOS) is voorzien van een gift finder en spraakherkenningsfunctionaliteit onder de noemer Speak & Shop.


Yoox.com
lanceerde ruim drie jaar geleden een mobiele website en voegt daar nu een mobiele app aan toe. De in september op zijn website geïntroduceerde gimmick Speak & Go heeft een plek gekregen binnen de app. Behalve in het Italiaans, de taal van Yoox’ thuisbasis, is Speak & Shop beschikbaar in het Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Japans, Koreaans en Amerikaanse Engels. Op dit moment krijgen gebruikers alleen resultaten voorgeschoteld bij kleurcommando's.

Yoox Group
De Yoox Group exploiteert met Yoox.com, Thecorner.com en het dit jaar gelanceerde Shoescribe.com eigen multi brand webshops. Het Italiaanse concern verdient daarnaast aan mono brand shops die het in de lucht houdt voor merken als Emporio Armani, Diesel en Valentino.

PPR
Yoox voerde dit jaar onderhandelingen met het Franse luxeconcern PPR, die leidden tot de oprichting van een joint venture. De online verkoop van PPR's merken Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga en Sergio Rossi is daarin ondergebracht. PPR heeft 51 procent van de aandelen in handen.