Twinkle | Digital Commerce

Durk Jan de Bruin verkoopt mijnWinkel.nl

2017-05-27
180101
  • 1:32

Durk Jan de Bruin heeft mijnWinkel.nl via een management buyout overgedaan. De bekende internetondernemer verkocht zijn aandelen aan Marcel Ambriola en John Zanoni, die al jaren betrokken zijn bij het bedrijf. De Bruin wil zelf gaan pionieren met onder andere mobile commerce.

Dat heeft De Bruin, onder andere ook oprichter van Startpagina.nl, laten weten aan Twinkle. Met het vertrek van de directeur-grootaandeelhouder is Ambriola algemeen en Zanoni technisch directeur geworden van mijnWinkel.nl. Voor klanten van de leverancier van webwinkelsoftware verandert er niets.

Pionieren
De Bruin zegt in een verklaring: ‘Na een onafgebroken omzetgroei van 11 jaar, waar ik heel trots op ben, is mijnWinkel.nl een groot en succesvol bedrijf geworden. We faciliteren meer dan 2.650 webwinkels en opereren internationaal onder de naam myShop.com. Het was, net zoals bij Startpagina destijds, een moeilijk besluit om mijn bedrijf te verkopen. Maar het kriebelt om weer nieuwe bedrijven op te starten. Pionieren zit mij in het bloed.’

'Go mobile or die'
Met de groei van mijnWinkel was De Bruin naar eigen zeggen steeds meer bezig met 'directeursgeneuzel', waardoor hij zijn creativiteit minder kwijt kon. Tegen Twinkle zegt hij: 'Ik geloof sterk in mobile commerce, wat mij betreft is het "go mobile or die". Het was alleen moeilijk om vanuit een groot bedrijf nieuwe dingen op te zetten. Nu kan ik daar mee verder, hoe en met wie weet ik nog niet. Ik laat alles ook een beetje op me afkomen.'

Samenwerkingen
De Bruin laat mijnWinkel.nl achter met een klantportfolio van enkele duizenden webwinkels, zowel b2c als b2b. Op white label basis biedt het bedrijf zakelijke klanten van KPN de optie een webwinkel te beginnen. Anderhalf jaar geleden startte mijnWinkel een samenwerking met PostNL. Daarmee levert het postbedrijf de bouwstenen voor Nederland Verdient Online, een project waarin ook Google en ING participeren.