Twinkle | Digital Commerce

De Nieuwe Zaak Retail stapt uit Christelijke webshop

2017-05-27
21479
  • [nieuws]
  • 1:36

De Nieuwe Zaak Retail verdient niet langer aan de verkoop van Christelijke boeken, films en muziek. De retailtak van het e-commerce bureau had een belang in Neema.nl, maar naamgever NEEMA verkocht de webwinkelactiviteiten onlangs aan concurrent Gospel.nl.

Neema.nl leidt inmiddels direct naar Gospel.nl, sinds de start in 2000 uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde webwinkel voor Christelijke mediaproducten. Verkoper NEEMA zal zich gaan toeleggen op het uitgeven en distribueren van Christelijke films.

Christelijke niche
De Nieuwe Zaak Retail had een ‘risicodragend belang’ in webwinkel Neema.nl, die werd gebouwd op De Nieuwe Zaak's eigen platform ecManager. Het bureau uit Zwolle zag anderhalf jaar geleden volop kansen in de Christelijke niche, nationaal en internationaal. NEEMA zou als kenner van de doelgroep het assortiment beheren en acties optuigen.

Team 
Volgens Johan Keurentjes, directeur van De Nieuwe Zaak Retail, kwam NEEMA onvoldoende toe aan de ontwikkeling van de webwinkel. ‘Hun inspanningen werden verdeeld over verschillende activiteiten en dus ontbrak het feitelijk aan een team voor de webshop. Het is nog steeds wel een mooie niche denk ik, maar marktkennis alleen is niet genoeg. In overleg hebben we besloten niet verder te gaan met de webwinkel en ons op andere dingen te richten.’

De Nieuwe Zaak Retail
Keurentjes geeft leiding aan de retailtak van De Nieuwe Zaak, dat ruim drie jaar geleden begon met de exploitatie van webwinkels. Kerstpakkettenshop.com had in 2009 de primeur, een jaar erop kwam Kerstboombezorgen.com daarbij. De Nieuwe Zaak Retail begon later met de exploitatie van webwinkels als Cookoutshop.nl, Serviesshop.com en Bloemenzaak.nl en met het runnen van shops voor Jan des Bouvries en Miss Lipgloss.

Nieuwe shops
Keurentjes laat weten momenteel druk te zijn met de shops in kerstpakketten- en bomen. ‘Daarnaast hebben we onlangs twee nieuwe webwinkels gelanceerd: Expertsinlicht.nl en Homedecoratieshop.nl. Onze webwinkel in serviesgoed heeft ons geleerd dat er veel groei te halen valt met artikelen voor in huis.’