Twinkle | Digital Commerce

De Nieuwe Zaak Retail opent Shopservies.nl

2017-05-27
311178
  • 1:34

Met Shopservies.nl heeft De Nieuwe Zaak opnieuw een webwinkel opgeleverd die het zelf gaat exploiteren. Eind dit jaar moeten nog drie andere webshops operationeel zijn. Voor één daarvan gaat het bedrijf uit Zwolle zelf voorraad houden, vertelt directeur Jurriën Kerstholt.

Kerstpakkettenshop.com was een kleine twee jaar geleden de eerste webwinkel die de toen gestartte retailpoot van De Nieuwe Zaak zelf ging exploiteren. In de aanloop naar de laatste kerstperiode kwam Kerstboombezorgen.com daarbij. Ook in Cookoutshop.nl, een webwinkel in barbecues en buitenkeukens, heeft De Nieuwe Zaak Retail een belang.

Vorige week lanceerde De Nieuwe Zaak Retail Neema.nl, in veel media gepresenteerd als de Christelijke tegenhanger van Bol.com. Het Zwolse e-commerce bureau is geen eigenaar van die webwinkel, maar heeft er wel een 'risicodragend belang' in.

Shopservies.nl
Anders is dat bij Shopservies.nl, dat wel volledig in handen is van De Nieuwe Zaak Retail. Kerstholt: 'We heben concrete afspraken gemaakt met één importeur en voor de logistiek werken we samen met Van Uden Logistics. De rest doen we zelf.' Op Shopservies.nl zijn producten van merken als PiP Studio, Lief!, VTwonen, At Home with Marieke, Stapelgoed en Babette te koop. De shop draait op ecManager, de eigen webwinkelsoftware van De Nieuwe Zaak.

Nog drie webwinkels
Shopservies.nl is welgeteld de vijfde webwinkel van de retailtak van adviesbureau De Nieuwe Zaak, dat steeds meer inkomsten haalt uit verkoop. Kerstholt geeft aan dit jaar nog drie shops te willen openen: Bloemenzaak.com en webwinkels voor respectievelijk ontwerper Jan des Bouvries en blogger Miss Lipgloss. Kertholt: 'Voor die laatste webwinkel gaan we zelf cosmetica inkopen en op voorraad houden. Dat is weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van De Nieuwe Zaak Retail. Met Miss Lipgloss kunnen we ervaring opdoen met de combinatie van social en commerce, kennis die we vervolgens weer in onze adviespraktijk kunnen gebruiken.'