Twinkle | Digital Commerce

DekaMarkt start proces tegen Pick Up Point van Albert Heijn

2017-05-27
180101
  • 1:01

Supermarktketen DekaMarkt heeft een rechtszaak aangespannen tegen de komst van het eerste Pick Up Point van Albert Heijn in Heemstede, dat op 1 november is geopend. Vandaag wordt de zaak behandeld door de bestuursrechter.

Het proces loopt tussen DekaMarkt en vertegenwoordigers van de gemeente Heemstede, die de bouw van het afhaalpunt hebben toegestaan.

In strijd
Volgens de supermarktketen is het afhaalpunt in strijd met het bestemmingsplan. Ook is DekaMarkt van mening dat het Pick Up Point feitelijk een nieuwe Albert Heijn-vestiging is. Dat klanten er producten kunnen afhalen die zij via het web hebben besteld, weerhoudt DekaMarkt er niet van de beslissing van de gemeente aan te vechten.

Oud zeer
DekaMarkt kwam eind vorig jaar ook al in opstand tegen een besluit van de gemeente Heemstede omtrent Albert Heijn. Het AH-filiaal aan de Blekersvaartweg kreeg namelijk toestemming om op zondagen open te zijn. Aangezien in een kleine gemeente als Heemstede maar één supermarkt op zondag open mag zijn, zorgde deze beslissing ervoor dat de vestiging van DekaMarkt aan de Binnenweg voortaan op zondag gesloten moest zijn.

Bron: Retailnews.nl