Twinkle | Digital Commerce

Plus opent ophaalpunt in eigen hoofdkantoor

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Supermarktketen Plus opent een ophaalpunt in zijn eigen hoofdkantoor. Daarmee vervult het de wens van een groot aantal medewerkers van het servicekantoor. In de buurt van hun werk is geen winkel van Plus te vinden.

Het ophaalpunt in het hoofdkantoor is vergelijkbaar met de andere honderd al bestaande pick up points die gebruikt worden door verschillende franchisers van de keten, schrijft Distrifood. De verwachting is dat het ophaalpunt in het hoofdkantoor in de loop van september operationeel wordt. 

Dubbele bezorgpropositie
Plus begon in 2014 met het testen van verschillende ophaalpunten, waarna in 2015 de uitrol begon. De keten wil dat eind 2017 alle 262 vestigingen online bestellingen aannemen. Een toename van ruim honderd in vergelijking met maart dit jaar.  

Daarnaast werkt Plus aan een dubbele bezorgpropositie. Naast de afhaalmogelijkheid moeten klanten ook kunnen kiezen voor bezorging door de super uit de buurt of vanuit een centraal distributiecentrum, waarbij de klant keus heeft uit een groter online aanbod.

Online goed voor 2 procent van inkomsten
Afgelopen jaar kwam 2 procent van Plus’ inkomsten binnen via het online kanaal. Bij een totale omzet van 2,2 miljard euro komt dit neer op een bedrag tussen 40 en 50 miljoen. Plus maakt nog geen winst met de online activiteiten.