Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon opent kleine supermarkten’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon zou verdere stappen in fysieke verkoop willen zetten door kleine supermarkten te openen in de Verenigde Staten. Naast deze winkels zouden er meer drive through locaties komen, waarmee Amazon al een jaar test.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van gesprekken met ingewijden. Amazon zou de supermarkten willen inrichten met versproducten als melk, vlees en andere producten die snel kunnen bederven, om direct mee naar huis te nemen.

Same day delivery
Langer houdbare artikelen als pindakaas en ontbijtgranen kunnen straks waarschijnlijk besteld worden via de mobiele telefoon of touch screens in de winkel, schrijft de Amerikaanse krant. Om vervolgens same day te laten thuisbezorgen.

Drive through
En dan komt er ook nog een uitbreiding van het aantal drive throughs, die sinds vorig jaar op meerdere plekken in de VS getest worden. Klanten kunnen online een tijd inplannen om langs het standalone pick up point te gaan. Bij aankomst op het afgesproken tijdstip laadt een medewerker de boodschappen in de auto.

Project Como
Project Como, zoals de supermarkten zijn gedoopt, worden in eerste instantie alleen toegankelijk voor Fresh-abonnees. Vorige week schrapte Amazon zijn vaste jaarprijs voor Fresh van maar liefst 299 dollar. Prime-leden kunnen nu hun abonnement van 99 dollar per jaar uitbreiden met Fresh, voor $ 14,99 extra per maand.