Twinkle | Digital Commerce

Ikea in België van start met click & collect

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Ikea start in België met e-commerce en click & collect. De vestiging in Anderlecht dient als pilot locatie waar onze zuiderburen hun online bestelde artikelen kunnen afhalen. Ook komen er aparte ophaalpunten.

Klanten van Ikea Anderlecht kunnen nu ook online nieuwe meubels, accessoires en decoratieartikelen aanschaffen bij het Zweedse woonwarenhuis. Voor andere klanten in België wordt de e-commerce optie pas volgend jaar beschikbaar.

Ophaalkosten
De online bestelde producten kunnen, afhangend van het gewicht, voor 10 tot 40 euro worden opgehaald bij het pick up point in de Ikea. Klanten kunnen daarnaast gebruik maken van bijkomende diensten als de montageservice.

Uitrol
Na een testfase in Anderlecht volgt een pick up point in het filiaal in Zaventem, meldt Gondola. Ook komt er een los punt in Nijvel. Daarna volgt de rest van de Belgische vestigingen.

Pick up points in Nederland
Volgens een woordvoerder van Ikea Nederland zullen de losse afhaalpunten niet in ons land worden geïntroduceerd. ‘Er zijn in België minder filialen dan in Nederland’, zegt hij. ‘Daarom kan ik mij voorstellen dat er in België ook losse pick up points komen, maar voor ons land zijn die plannen er niet.’

Click & collect
In Nederland is het sinds mei mogelijk om online te bestellen en de order vervolgens af te halen in een Ikea-winkel. De bestelling is vier uur ná het plaatsen van de order op te halen voor 15 euro.