Twinkle | Digital Commerce

Coolblue introduceert tijdvaklevering

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Coolblue zet een nieuwe stap in zijn logistieke dienstverlening. De nummer 6 van de Twinkle100 gaat tegen betaling op afspraak bezorgen aan klanten, in tijdvakken van twee tot vier uur. Klanten kunnen pakjes voortaan ook ’s ochtends in ontvangst nemen.

‘Als eerste grote webwinkel van Nederland maakt de onderneming het mogelijk om je product in een door jou gekozen tijdvak te laten bezorgen’, meldt Coolblue vandaag trots. Onderdeel van deze bezorgoptie is Coolblue Goeiemorgen. Consumenten en bedrijven die voor 22.30 uur hun bestelling plaatsen, hebben hun order de volgende dag voor 8.30 uur in huis. Kosten: 17,95 euro per order.

Tijdvakken
Coolblue biedt op werkdagen keus uit 8 verschillende tijdvakken, die elkaar deels overlappen. Afhankelijk van de gekozen tijd betaalt de klant 9,95 euro tot 17,95 euro voor de tijdvaklevering. Op zaterdag zijn er drie tijdvakken om uit te kiezen, van ieder drie uur. Voor de tijdvaklevering werkt Coolblue samen met verschillende logistiek dienstverleners.

Waaier aan opties
Coolblue biedt webshoppers inmiddels een waaier aan bezorgopties. PostNL draagt zorg voor de gratis standaardbezorging van bestellingen en het faciliteert voor onder andere Coolblue een afhaalpuntennetwerk met PakjeGemak. Afhalen kan ook in de fysieke winkels van het bedrijf. Coolblue begon kort geleden met same day delivery (voor 17,95 euro) onder de naam VandaagNog. Daarvoor werkt de Beste webwinkel van Nederland samen met Dynalogic. In Fiege werd een nieuwe partner gevonden voor de tweemansbezorging van grote producten, waarvan Coolblue er meer wil gaan verkopen.

Investeren
Coolblue investeerde dit jaar al met al fors in logistiek. Het bedrijf wil het overkoepelende merk boven zijn kleine tweehonderd webwinkels en 4 fysieke winkels in de toekomst verder versterken. Daarnaast heeft Coolblue de ambitie om internationaal uit te breiden.