Twinkle | Digital Commerce

Consumenten geven 4 procent meer uit aan Sinterklaascadeaus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Het weekend van 1 en 2 december is met 43 procent het meest populair om Sinterklaas te vieren. Iets meer dan een kwart van de Nederlanders viert pakjesavond het weekend na 5 december. Slechts een vijfde van de Nederlanders geeft elkaar gedichten, surprises en cadeaus op 5 december. Dat blijkt uit analyse van meer dan 900.000 lootjes van Lootjestrekken.nl en verkoopgegevens van het webwarenhuis fonq.nl.  

Patrick Kerssemakers van fonq.nl: ‘Nederlanders starten dit jaar eerder met de voorbereidingen voor pakjesavond, bijna 10 procent begon in oktober al met inkopen. We weten dat de piek van de inspanningen voor Sinterklaas echter in november ligt, waar 67 procent zich oriënteert op potentiële cadeaus. Opvallend is dat mensen die laat inkopen meer geld uitgeven dan de mensen die vroeg shoppen.’

Oriënteren op zondag, kopen op maandag
42 procent van de consumenten is tijdens kantooruren bezig met de oriëntatie naar Sinterklaascadeaus. 6 procent oriënteert zich ’s nachts. Zondag is de belangrijkste dag waarop men de tijd neemt om keuzes te maken, de bestelling wordt vervolgens pas op maandag geplaatst.

Vergeleken met 2011 is het budget van Sinterklaas met 4 procent gestegen. Dit jaar geeft de Sint gemiddeld 18,45 euro uit aan een cadeau, vorig jaar was dat nog 17,80 euro.