Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl breidt uit met Didi, Steps en Superstar

2017-05-27
180101
  • 1:26

Wehkamp.nl is een strategische samenwerking aangegaan met de Coltex Retail Group, eigenaar van damesmodemerken Didi, Steps en Superstar. Vanaf vandaag is allereerst de collectie van Superstar te koop op Wehkamp.nl. Didi en Steps volgen later deze maand.
 
De samenwerking met Coltex is de laatste in een rij met strategische allianties van Wehkamp.nl. Verkooppartners kunnen het bereik van het webwarenhuis gebruiken om online verkoop te genereren. De primeur was zes jaar geleden voor C&A, dat toen zelf nog niet online verkocht in Nederland.

Strategische allianties
Wehkamp.nl, onderdeel van Twinkle100-aanvoederder RFS Holland Holding, breidde het aantal allianties dit jaar flink uit. Het bedrijf sloot deals met Beiersdorf (Nivea) en Nutricia (Nutrilon, Olvarit en Bambix), met modelabels Mango en Sacha en afgelopen zomer met WE Fashion.

Extra kanaal
Anders dan destijds voor C&A is Wehkamp.nl voor dit soort partners niet het eerste en enige, maar een extra online verkoopkanaal. Dat geldt ook voor de Coltex Retail Group, die webwinkels exploiteert voor Didi, Steps en Superstar. Het is niet mogelijk om bestellingen in deze webshops op te halen bij de in totaal 340 filialen van Coltex in Nederland en België. Coltex maakt geen omzetcijfers bekend over zijn online operatie.

Eigen merken, eigen winkels
De Nederlandse Coltex Retail Group, dat kan bogen op een geschiedenis van 109 jaar, verkocht de eigen merken tot op heden alleen in gelijknamige winkels en webwinkels. Binnenkort zal ongeveer 90 procent van het totale assortiment te koop komen op Wehkamp.nl. De komende voorjaarscollectie moet helemaal verkrijgbaar zijn bij het webwarenhuis. De prijzen op Wehkamp.nl zijn gelijk aan die in de eigen shops, aldus een woordvoerster van Coltex tegen Twinkle.