Twinkle | Digital Commerce

Dixons Retail trekt stekker uit Dixons.co.uk

2017-11-08
21763
  • 1:12

Dixons Retail stopt met de exploitatie van pure player Dixons.co.uk. Het bedrijf wil zich volledig gaan toeleggen op multichannel verkoop. Het heeft daartoe nieuwe websites gelanceerd voor zijn elektronicaketens Currys en PC World.

Volgens Britse media gaat Dixons.co.uk morgen uit de lucht, ruim zes jaar nadat de fysieke winkels van Dixons werden omgedoopt tot filialen van Currys. Dixons ging als pure internetverkoper verder, maar volgens CEO Kate Bickerstaffe is de meerwaarde van zo’n label anno 2012 gering.

Order & Collect
In The Times wijst Bickerstaffe op de investeringen die zijn gedaan in Currys.co.uk en Pcworld.co.uk, onder andere in Order & Collect: sinds enige tijd is het mogelijk om online orders binnen een uur kosteloos op te halen bij die ketens.

Dixons Travel
Dixons Retail is naar eigen zeggen marktleider in computers en consumentenelektronica in Groot-Brittannië, Ierland, Scandinavië en Griekenland. Het bedrijf heeft 99 procent van de aandelen in het kwakkelende Franse webwarenhuis Pixmania in handen en het is als zondanig ook actief op de Nederlandse markt. Dixons duikelde uit de top 10 van Europa's grootste e-commerce bedrijven volgens Internet Retailer.

Dixons Travel
De merknaam Dixons blijft in de UK alleen bestaan als onderdeel van Dixons Travel, een keten van elektronicawinkels op vliegvelden. Het Nederlandse Dixons, vorig jaar met Dynabyte overgenomen door de BAS Group, staat al sinds eind jaren zeventig los van Dixons Retail.