Twinkle | Digital Commerce

Google lanceert creditcard voor AdWords

2017-05-27
219130
  • 1:13

Google wil zijn advertentieomzet stuwen met een creditkaart voor internetondernemers. De kaart wordt vanaf vandaag uitgegeven in Groot-Brittannië. Met AdWords Business Credit kunnen alleen zoekmachineadvertenties worden betaald.

Google heeft AdWords Business Credit al enige tijd getest in de VS. Van de ruim 1.400 proefgebruikers betaalde uiteindelijk driekwart bij voorkeur met de creditcard voor AdWords, aldus Google. Na de officiële introductie in de UK, samen met een dochter van Barclays, volgt de brede uitrol in de VS. Daar is Comenity Capital de partner. Het gaat in beide gevallen om kaarten van Mastercard.
 
Rente
Adverteerders betalen geen jaarlijkse fee voor Google’s creditkaart. De variabele rente (representitive ARP) bedraagt 11,9 procent in de UK (details in pdf) en 8,99 procent in de VS. Deze relatief lage tarieven moeten onder andere webwinkeliers ertoe bewegen de creditkaart te gaan gebruiken. Google wil de kaart ook in andere landen gaan uitgeven, maar in welke landen is nog niet bekend.

Amazon Lending
Met de creditkaart zet Google een eerste stap in de kredietwereld, kopt de Financial Times vandaag. Volgens de krant verstrekt Google kredieten van tussen de 200 en 100.000 dollar per maand aan zakelijke klanten. De stap van Google volgt kort na nieuws over Amazon Lending. De grootste online retailer ter wereld biedt geselecteerde verkooppartners op zijn Amerikaanse marketplace de mogelijkheid geld te lenen. Anders dan bij het initiatief van Google kan het geld vrij worden besteed.