Twinkle | Digital Commerce

Mastercard E-commerce Event: betaaltrends, de groei van e-commerce en frictieloze betaalervaringen

2022-09-08
1022575
  • [branded content]
  • 3:22

Hoe zorg je voor een gestroomlijnd online betaalproces dat resulteert in minder kliks en meer conversie? Wat betekent de transitie van Maestro naar Debit Mastercard voor jou? En welke betaaltrends gaan een grote rol spelen in toekomst van e-commerce? Tijdens het Mastercard E-commerce Event, dat plaatsvindt op dinsdag 13 september 2022, gaat Fidan Ekiz op zoek naar antwoorden op deze vragen. Zij gaat in gesprek met onder meer Patta, Betaalvereniging Nederland en Mastercard Nederland over de nieuwste betaaltrends zoals Click to Pay en de digitale betaalpas.

Betaaltrends die de groei van e-commerce versnellen

De afgelopen jaren vliegen de betaaltrends ons om de oren. Nu we steeds meer aankopen online doen, verwachten we hier hetzelfde gemak en dezelfde veiligheid als bij fysieke betalingen. Welke betaaltrends zullen de wereld van online betalen veranderen en de groei van online retail verder versnellen? Tijdens het event praat Jan-Willem van der Schoot, Country Manager van Mastercard Nederland je bij over de nieuwste online betaaloplossingen. Zo legt hij uit hoe de fast-checkout-oplossing voor webshops, Click to Pay, ervoor zorgt dat consumenten veilig en wachtwoordvrij online supersnel kunnen afrekenen. Verder licht hij toe, hoe de digitale betaalpas het mogelijk maakt voor consumenten om met hun Debit Mastercard gemakkelijk online te kunnen betalen.

Het Mastercard E-commerce event vindt plaats op 13 september van 13:30 tot 18:00 in het BIMHuis te Amsterdam. Het event wordt afgesloten met een netwerkborrel. Bekijk hier het volledige programma en algemene informatie. Of schrijf je direct in!

De transitie van Maestro naar Debit Mastercard

Nu de wereld in hoog tempo overgaat van fysiek naar digitaal en de behoeften en het gedrag van de consument in die ontwikkeling meegaan, is het doel om mensen een gemakkelijke en veilige manier van winkelen te bieden. Mastercard heeft daarom besloten het Maestro-product vanaf de zomer van 2023 uit te faseren en het in heel Europa geleidelijk te vervangen door Debit Mastercard. De overgang gaat kaarthouders, die hun huidige Maestro-kaart vaak niet voor e-commerce en mobile commerce kunnen gebruiken, een betere winkelervaring bieden, zowel fysiek als online. Maestro-kaarten die vóór 1 juli 2023 zijn uitgegeven, blijven tot hun vervaldatum zoals gebruikelijk werken. In een rondetafelgesprek onder leiding van Fidan Ekiz gaan Gijs Boudewijn, Betaalvereniging Nederland, Fred van Pouderoijen, Rabobank en Jan-Willem van der Schoot, Mastercard in gesprek over de kansen en behaalde mijlpalen in de transitie van Maestro naar Debit Mastercard.

De toekomst van e-commerce door de ogen van Jurjen Jongejan en Michel Drupsteen

Jurjen Jongejan, expert in conversie-optimalisatie, online marketing en auteur van de bestseller ‘meer omzet met je webshop, in 4 stappen naar een hogere conversie’, gaat tijdens een keynote in op de grootste e-commerce innovaties van nu. Ook schetst hij door middel van praktijkvoorbeelden met een grote dosis humor en energie het beeld van e-commerce in de toekomst. Laat je inspireren tijdens zijn presentatie en kom direct in actie.

Michel Drupsteen, Global Product Lead Mobile & Digital payments bij ING, doet hier nog een schepje bovenop en zal de visie van ING rondom e-commerce in de toekomst delen.

Van passie naar internationaal succesvolle (web)winkel

Te gast is ook Edson Sabajo, mede-oprichter van het succesvolle Nederlandse streetwear fashion label Patta. Fidan Ekiz gaat met Edson in gesprek over zijn ervaringen. Hoe heeft zijn passie voor streatwear kunnen leiden tot een succesvol internationaal kledingmerk? Wat zijn de succesfactoren en hoe zet je verschillende e-commerce kanalen in om een goedlopende webshop neer te kunnen zetten? Sabajo leert je de kneepjes van het vak.

E-commerce optimaliseren met frictieloze authenticatie

Met de enorme toename aan online transacties, is het des te belangrijk om te investeren in het bieden van een veilige online betaalervaring voor jouw klanten. An de Schepper, Security Solutions & Processing Europe bij Mastercard Nederland, focust zich in Europa op authenticatie-, cybersecurity- fraude-oplossingen zoals 3D-Secure (3DS) en de Payment Services Directive 2 (PSD2). In haar presentatie gaat ze in op de mogelijkheden en uitdagingen van de nieuwe Europese betaalstandaard EMV 3DS 2.2 evenals de roadmap er naartoe.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Mastercard