Twinkle | Digital Commerce

Fab.com lanceert app voor iPhone en iPad

2017-05-27
186187
  • [nieuws]
  • 0:55

Fab.com lanceert vandaag een mobiele koopapplicatie voor iOS, het besturingssysteem van Apple. Het mobiele omzetaandeel moet met behulp van de app en door nadere investeringen groeien tot 50 procent.

Behalve in ons land is de 'Fab app' vanaf vandaag ook in 23 andere Europese landen beschikbaar. Fab.com, een flash sale site met een focus op interieurartikelen, lanceerde eerder een soortgelijke app op de Amerikaanse thuismarkt. Die zou daar inmiddels goed zijn voor een derde van het verkeer én van de inkomsten.
 
Registratieverplichting
Fab.com is pas sinds mei open voor Nederlandse shoppers. Aanbiedingen op Fab.com, waarop ook Nederlandse designers verkopen, zijn drie tot vijf dagen beschikbaar. De voormalige homocommunity liet de registratieverplichting onlangs los, eerst in de VS en later ook elders. 

Groeigeld
Fab.com noemt zichzelf graag het ‘snel groeiende e-commerce bedrijf van de wereld’. De startup, die afgelopen zomer nieuwe investeerders mocht verwelkomen, mikt op een omzet van 150 miljoen euro in 2013. Daarvan moet circa 30 procent uit Europa komen.