Twinkle | Digital Commerce

ElectronicPartner biedt lokale winkeliers eigen site met webshop

2017-05-27
209127
  • 1:23

ElectronicPartner heeft de meeste franchisenemers van zijn EP:-formule een eigen site gegeven, waarin het assortiment van webshop Ep.nl is geïntegreerd. De elektronicaketen speelt in op de lokale bekendheid van ondernemers en het vertrouwen dat zij genieten.
 
Volgens Claudia Olthof van ElectronicPartner beschikken op dit moment bijna zestig van de kleine honderd franchisenemers van EP: over een gelokaliseerde site (voorbeeld): ‘Ondernemers kunnen zichzelf online presenteren en op de site bijvoorbeeld eigen acties communiceren. Daarmee kunnen ze de lokale markt veel persoonlijker tegemoet treden dan met de corporate formulesite.’

Groter webassortiment, uniforme prijzen
Bezoekers kunnen binnen de lokale shops kopen uit het assortiment van Ep.nl. Het aanbod van de anderhalf jaar oude webwinkel is volgens Olthof fors uitgebreid, in overleg met de soft franchisers: ‘Het centrale online aanbod beperkt de prijsvrijheid van ondernemers natuurlijk, maar zij zien ook in dat de opmars van internet als verkoopkanaal niet te stuiten is. Op de lokale sites kunnen ze overigens wel een aantal eigen aanbiedingen doen.'

Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt
Behalve van EP: is ElectronicPartner eigenaar van de formules Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt in Nederland. ElectronicPartner levert de in totaal circa 550 aangesloten zelfstandige winkels diensten op het gebied van onder andere inkoop, distributie en automatisering. Op dit moment verkoopt alleen EP: op gecentraliseerd niveau online, volgens Olthof omdat de andere franchiseformules softer ofwel losser zijn.
 
Notebooksbilliger.de
Het Duitse moederbedrijf van ElectronicPartner (meer dan vijfduizend winkels in Europa) nam eerder deze maand een minderheidsbelang in Notebooksbilliger.de, met een omzet van 455 miljoen euro de op 3 na grootste Duitse webverkoper in 2011.