Twinkle | Digital Commerce

Dixons en Dynabyte naar BAS Group

2017-05-27
518201
  • [nieuws]
  • 2:02

Computer- en elektronicaretailer BAS Group heeft zich gemeld voor de overname van branchegenoot Dexcom Holdings. De winkelketens Dixons en Dynabyte worden onderdeel van BAS Group, eigenaar van onder meer MyCom. De nummer 41 uit de Twinkle100 slokt de nummer 17 op.

'Onder de vleugels van BAS Group en met behulp van de innovatieve systemen en de succesvolle onlinestrategie, die zich ook bij MyCom heeft bewezen, zullen de winkels van Dixons en Dynabyte een extra impuls krijgen', scrhijft Dexcom vanochtend in een persbericht. 'Klanten kunnen daardoor flexibel on- en offline winkelen en zullen profiteren van altijd scherpe prijzen, nog snellere levering en een actueel en innovatief productaanbod. Voor de klanten blijft verder alles vertrouwd: aan de winkels, de service en de garanties verandert er niets.'

Twinkle100
Door de overname wordt BAS Group, met MyCom 41e in de laatste Twinkle100 een van de grootste computer- en elektronicaretailers van ons land. Als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de deal goedkeurt lijft het bedrijf met Dexcom de nummer 17 uit de Twinkle100 in. Dixons en Dynabyte hebben respectievelijk 170 en 44 fysieke vestigingen in ons land.

Arbeidsplaatsen
Alle centrale activiteiten worden bij goedkeuring van de NMa ondergebracht op het hoofdkantoor van BAS Group in Almere. Het hoofdkantoor van Dexcom in Den Bosch zal worden opgeheven, waardoor circa negentig arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn vandaag op de hoogte gesteld. Hen wordt een traject aangeboden waarbij ze naar een nieuwe baan worden begeleid. De overdracht van Dexcom naar de BAS Group zou geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de huidige winkels van Dixons, Dynabyte en Harmony Financial Services.

Zelfstandige distributietak
De Bas Group bestaat behalve uit een retailtak uit een zelfstandige distributietak, opererend onder de naam BAS Distributie, van waaruit dagelijks ruim drieduizend actieve resellers en vakhandelaren in de Benelux worden bediend. BAS Distributie is gespecialiseerd in de distributie van IT-hardware als notebooks, systemen, randapparatuur, software, netwerkproducten en accessoires. BAS is officieel distributeur van meer dan zestig gerenommeerde A-merken. Klanten zijn onder andere Kruidvat en Neckermann.com.

De retailtak van Bas Group is behalve voor de MyCom-formule (26 fysieke winkels en een webshop) ook verantwoordelijk voor de formule Vobis in de Benelux.

Dit voorjaar jaar bracht Twinkle (nummer 4- 2011) een uitgebreid interview met Lub ten Napel, die verantwoordelijk is voor e-commerce bij MyCom. U vindt het artikel hier op deze site. Ook de mysteryshopper van Twinkle bracht een bezoek aan MyCom. Over zijn bevindingen kunt u hier lezen.