Twinkle | Digital Commerce

Amazon leent geld uit aan webwinkeliers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

Amazon biedt geselecteerde verkooppartners op zijn Amerikaanse marketplace de mogelijkheid geld te lenen. Voor webwinkeliers die hier op ingaan wordt Amazon behalve een concurrent en een marketingplatform ook een bank.

Verschillende Amerikaanse media melden dat Amazon de boer op is gegaan met Amazon Lending. Door geld te lenen van de webwinkelreus kunnen verkooppartners meer voorraad inkopen in de aanloop naar het holiday shopping season. Ze betalen de leensom plus rente in tranches af doordat Amazon geld inhoudt op de transactiebedragen die het doorsluist. Amazon’s verkoopcommissie wordt daar standaard al afgehaald.

Rente
Amazon benadert op dit moment zelf partijen met het leenvoorstel. Volgens Scott Wingo, CEO van ChannelAdvisor, zijn meer dan twintig klanten van het bedrijf benaderd. Wingo zette Amazon’s uitnodiging integraal op weblog Amazonstrategies.com. Tegen Reuters zei hij later dat voorgestelde rentepercentages variëren van 1 tot 13 procent.

Alibaba Group
De Chinese Alibaba Group heeft veel profijt van de, bij het Chinese bedrijf renteloze, leningen die het verstrekt aan verkooppartners. Deze optie heeft volgens topman Jack Ma voor een belangrijk deel bijgedragen aan de opzienbarende groei van Alibaba's handelsplatforms.