Twinkle | Digital Commerce

’50 procent omzetgroei opnieuw haalbaar voor Travix’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

John Fentener van Vlissingen, oprichter en eigenaar van BCD Holdings, verwacht dat de omzet van reisdochter Travix dit jaar uitkomt tussen de 1,7 en 1,9 miljard dollar. Daarmee zou het bedrijf achter Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en EasyToBook opnieuw de helft groter worden.
 
Fentener van Vlissingen sprak de omzetprognose voor Travix uit tegen NuZakelijk. Volgens de Nederlandse ondernemer profiteert de nummer 6 van de Travel 30 volop van internet. Vorig jaar groeide de omzet al met ruim de helft tot 1,2 miljard dollar. ‘Het is een echte groeimachine’, zei Fentener van Vlissingen al eens over het consumentenzusje van het veel grotere, op de zakelijke markt gerichte BCD Travel.

Beursgang
Cheaptickets.nl werd begin 2011 met Airtrade en Vayama samengevoegd in Travix. Zomer vorig jaar verwierf de consumententak van BCD de meerderheid in EasyToBook. Om verder te kunnen groeien bereidt Travix een beursgang voor, die in de komende jaren zijn beslag moet krijgen. ‘De polsstok van BCD is niet dik genoeg’, motiveerde Fentener van Vlissingen de gang naar de beurs eerder.