Twinkle | Digital Commerce

Tweakers breidt Pricewatch uit met huishoudelijke artikelen

2017-05-27
180101
  • 1:32

Tweakers heeft een sectie ‘huishoudelijk’ toegevoegd aan zijn Pricewatch. Voortaan kunnen wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers, vaatwassers en magnetrons worden vergeleken. Het is de eerste grote uitbreiding in zes jaar voor de gelauwerde vergelijker van Tweakers.

Veel winkels met elektronicaproducten bieden ook witgoed aan, verklaart Tweakers de uitbreiding op het eigen platform. ‘Hierdoor werd bovendien al enkele jaren witgoedapparatuur opgenomen in de ongesorteerde rubrieken van de prijsvergelijker van Tweakers.net. De populariteit van die producten is de afgelopen periode flink gestegen.’

Mannen
Uit onderzoek blijkt volgens Tweakers ook dat het aankoopproces van witgoed grotendeels gelijk is aan dat van bruingoed; het zijn vooral mannen die online de productoriëntatie op zich nemen, op basis van onder meer specificaties. ‘Omdat de Pricewatch nu al voornamelijk door mannen wordt bezocht die zich online oriënteren en Tweakers.net juist zich daarin probeert te onderscheiden met onder meer de volledigheid van specificaties en details, voelt dit als een logische vervolgstap’, aldus de VNU-vergelijker die zes jaar geleden uitbreidde met consumentenelektronica.

Handmatig verrijkt
De dedicated witgoedsectie van Tweakers’ Pricewatch werd al enige tijd getest, maar is sinds deze week uit bèta. Alle producten zijn de afgelopen maanden handmatig verrijkt, laat Tweakers weten. Specificaties zijn gecontroleerd en waar nodig aangepast en ook de daadwerkelijke verbruikskosten zijn geïnventariseerd. Consumenten kunnen direct zien wat een wasbeurt kost of wat het kost om een vaatwasser een keer te laten draaien.

Website van het Jaar
Tweakers, dat maandelijks één op de tien Nederlanders bereikt, (Stir-cijfers juli, xls) scoort al jaren hoge ogen bij de Verkiezing Website van het Jaar. De site werd afgelopen jaar het best gewaardeerd over alle categorieën, net als in 2009. De Pricewatch kwam de afgelopen drie jaar als meest populaire én best gewaardeerde vergelijkingssite uit de bus.

Zie ook: Tweakers.net: van forum tot competente vergelijker (Twinkle 2-2010)