Twinkle | Digital Commerce

Tweakers.net lanceert iPhone app met store locator

2017-05-27
180101
  • 1:30

Tweakers.net heeft een gratis iPhone-applicatie op de markt gebracht waarop mobiele gebruikers producten kunnen vergelijken. De ingebouwde store locator geeft aan waar de hardware en elektronica in de buurt kunnen worden gekocht.

De Pricewatch-database van Tweakers.net bevat momenteel meer dan een miljoen prijzen van ongeveer driehonderdduizend producten, variërend van laptops en mobiele telefoons tot televisies en fotocamera’s. Gebruikers van de nieuwe applicatie kunnen zien welke winkels in hun directe omgeving deze producten aanbieden en tegen welke prijs. Deze functionaliteit is exclusief op de iPhone-applicatie te gebruiken. ‘Bij een mobiele applicatie moet juist het mobiele aspect goed tot zijn recht komen’, verklaart Tweakers-uitgever Daniël Kegel.

Reviews, Twitter en mail
Behalve de vergelijkingsfunctie biedt de applicatie van Tweakers.net ook actueel nieuws over consumentenlelektronica en ict. Bij Tweakers.net geregistreerde gebruikers kunnen voortaan bovendien productreviews lezen en mobiel reacties plaatsen. De applicatie is verder voorzien van een koppeling met Twitter en mailfunctionaliteit.

Volgens Kegel is er bewust voor gekozen om interactiviteit toe te voegen aan de applicatie, die het wel zonder Tweakers’ drukke forum moet stellen: ‘Het forum ontbreekt nu nog omdat het zeer bewerkelijk is, maar we zullen dat op een later moment zeker toevoegen.’

Android
De iPhone-applicatie is de eerste mobiele applicatie van Tweakers.net, onderdeel van VNU Media. ‘Uit onze statistieken blijkt dat meer dan de helft van al het mobiele sitebezoek afkomstig is van een iPhone’, aldus Kegel. ‘We hebben daarom besloten allereerst met een iPhone-applicatie aan de slag te gaan. De mogelijkheden voor versies voor andere platformen, zoals Android, worden bekeken.’

Conversie lager
In een interview met Twinkle zei Kegel eerder dit jaar te beseffen dat mobiele conversie lager zal liggen dan Tweaker.net gewend is op zijn website. ‘Mensen zullen niet snel vanaf hun telefoon een bestelling plaatsen’, aldus de uitgever toen.