Twinkle | Digital Commerce

'Hoe groter, hoe meer fraude, hoe hoger de psp-commissie'

2017-05-27
417280

Grotere Nederlandse e-commerce bedrijven kampen met meer betaalfraude dan hun kleine concurrenten. Bovendien betalen grotere merchants niet alleen absoluut, maar ook relatief meer commissie aan payment service providers (psp’s) dan kleinere spelers in de markt.

Dat zijn twee in het oog springende resultaten uit een enquête onder klanten van psp’s, opgezet door de eCommerce Foundation in samenwerking met Twinkle en de Hogeschool van Amsterdam. Online retailers vormen een ruime meerderheid van de 165 respondenten, waarvan u hieronder de bedrijfsgrootte ziet:Fraude
Hieronder is goed te zien dat het fraudepercentage oploopt met het aantal FTE’s van een bedrijf:Commissie
Dezelfde ontwikkeling doet zich voor bij de commissie die merchants betalen aan hun psp’s, hoewel de verschillen hier veel minder groot zijn:Weinig innovatief
Nederlandse e-commerce bedrijven waarderen hun payment service provider (psp) vooral om hun technische kwaliteit en om de betaalmethoden die ze aanbieden, schreef Twinkle eerder over de psp-bencnhmark. Ze scoren een onvoldoende als wordt gevraagd naar extra’s of innovatieve features.

Kwaliteit versus prioriteit
In de afbeelding hieronder zijn meningen over de prestaties van psp’s op deelgebieden afgezet tegen het belang dat e-commerce bedrijven hechten aan de respectievelijke criteria. Te zien is dat de gepercipeerde kwaliteit en de prioriteit goed met elkaar in de pas lopen:Nieuwe enquête
Na de affiliatenetwerken (zie ook Twinkle 6 van dit jaar) en de psp’s op de Nederlandse e-commerce markt staan logistieke dienstverleners centraal in een nieuwe enquête van Twinkle en de eCommerce Foundation. Het vergt ongeveer vijf minuten om de enquête in te vullen. Dat kan hier. Twinkle en de eCommerce Foundation garanderen dat verstrekte gegevens anoniem zullen worden behandeld en nooit worden doorgespeeld aan derde partijen. Alle participanten krijgen het eindrapport per e-mail toegestuurd.