Twinkle | Digital Commerce

Bestellen op rekening bij Bol.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Bol.com wil het aantal zakelijke klanten uitbreiden door bestellen op rekening te introduceren. Bedrijven kunnen meerdere gebruikers per account toewijzen bij de nummer 2 van de Twinkle100. Op zogenoemde bulkbestellingen verstrekt Bol.com kwantumkorting.

Met de veranderingen gaat Bol.com het voor zakelijke gebruikers gemakkelijker maken om bijvoorbeeld cadeaubonnen en laptops te bestellen.  'Natuurlijk vinden zakelijke klanten het ook prettig dat een bestelling van vandaag op morgen wordt bezorgd zonder verzendkosten, maar voor deze groep is de mogelijkheid om op rekening te kunnen bestellen vaak minstens zo belangrijk. Die optie kunnen we nu ook bieden', zegt Michel Schaeffer, marketing directeur bij Bol.com.

Speciaalzaken
Bol.com zag het aantal zakelijke bestellers, bijvoorbeeld van relatiegeschenken, kantoorelektronica, managementboeken en cadeaubonnen, de afgelopen jaren sterk stijgen volgens Schaeffer. 'Met elke speciaalzaak die we openen, verwelkomen we niet alleen nieuwe particulieren, maar ook zakelijke klanten. Zo leveren we vanuit onze winkel met babyartikelen wekelijks aan verschillende kinderdagverblijven hun voorraad luiers. Andere voorbeelden zijn het leveren van studieboeken aan scholen vanuit onze studieboekenwinkel of kookmaterialen aan kookstudio’s vanuit de koken & tafelen-winkel.'

Uitbreiding
Na de overname door Ahold breidde Bol.com het aantal productgroepen flink uit. Vorige week nog werden drogisterij- en parfumerieartikelen aan het assortiment toegevoegd. Eerder deze zomer gooide Bol.com de deuren (verder) open voor zakelijke verkopers.