Twinkle | Digital Commerce

Unilever start bezorgconcept voor lokale winkeliers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Unilever leidt een consortium van investeerders achter Open High Street. Gedachte achter het Britse concept is dat mensen dagelijkse boodschappen kunnen doen bij vertrouwde winkels in de buurt, zonder de deur uit te hoeven. Verzamelde online orders worden bezorgd bij de klant.

Open High Street wordt op dit moment getest in en om Hereford. Daar wonende Britten kunnen op Openhighstreet.com al boodschappen doen bij onder andere een lokale slager en twee groentewinkels. De initiatiefnemers zien mogelijkheden om het concept in heel de UK uit te rollen.

Ook afhalen
Open High Street, dat met vierhonderdduizend pond wordt gesteund door de Britse overheid, biedt in de basis een logistieke oplossing. De verzamelde boodschappen moeten op termijn niet alleen bezorgd, maar ook afgehaald kunnen worden op een centrale plek. Schoenmakers en stomerijen kunnen meeliften op het concept. ‘De klant hoeft straks nog maar een ritje te maken, in plaats van acht’, zegt Aby Handler van mede-investeerder Inzenka over de toekomstige afhaaloptie.

Lokale middenstanders
Volgens Handler is de virtuele winkelstraat bedoeld voor lokale middenstanders die geen professionele webwinkel in de lucht kunnen houden naast hun fysieke handel. Open High Street moet consumenten voor een bezorgtarief van 5 pond gemak opleveren, met de kwaliteit en de service van de bekende winkelondernemer. Die draagt 10 penny commissie per order af.