Twinkle | Digital Commerce

Nlvoordeel.nl uit de lucht na faillissement AKP Media

2017-05-27
20040
  • [nieuws]
  • 1:16

AKP Media is vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De uitgever van gratis stadsbladen als NL10 en NL20 begon een jaar geleden met het lokale koopjesplatform Nlvoordeel.nl. Op de site staat dat Nlvoordeel vakantie viert.

'Nlvoordeel pakt nu ook zijn voordeel en gaat er even tussenuit om eind augustus terug te komen met een nieuwe site en nieuwe deals!’, is de boodschap op de kortingssite. Dat doet vermoeden dat een doorstart ophanden is.

Inventarisatie
Curator Michiel Horck van advocatenkantoor Houthoff Buruma laat weten dat de boodschap al voor het bankroet op de site moet zijn geplaatst. ‘We zijn nu volop bezig met de inventarisatie’, aldus een medewerker van Horck tegen Twinkle. ‘Meer mededelingen kan ik op dit moment niet doen.’

Cultuur en uitgaan
Met Nlvoordeel.nl kreeg Nederland er afgelopen najaar een nieuwe lokale aanbiedingensite bij. De deals voor Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Groningen werden ook gecommuniceerd in de magazines die AKP Media daar verspreidde. ‘Net als bij onze bladen staan cultuur en uitgaan centraal’, zei uitgever Hans Perukel vorig jaar over het kortingsaanbod.

Groupon en Marktplaats dominant
Begin dit jaar bleek uit onderzoek dat Groupon en Martkplaats (met Marktplaats Aanbieding) de Nederlandse online koopjesmarkt domineren. Op die markt zijn onder andere ook de Telegraaf Media Group (GroupDeal) en Wegener (Sweetdeal) actief. Groupons’ mondiale concurrent LivingSocial trok zich begin dit jaar terug uit Nederland.