Twinkle | Digital Commerce

Investeerders trekken zich terug uit Groupon

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

De beursgang van aanbiedingensite Groupon lijkt steeds meer op een fiasco uit te lopen. Volgens de krant The Wall Street Journal is inmiddels ook een deel van de aandeelhouders van het eerste uur afgehaakt. Anderen staan op het punt zich uit het aandeel terug te trekken.

Zeker vier investeerders die al voor de beursgang van Groupon in november aandelen van het bedrijf in handen hadden, zijn inmiddels vertrokken, aldus de krant. Onder hen bevindt zich Netscape-oprichter Marc Andressen. Het aandeel in Groupon staat nog op 4,75 dollar. Daarmee heeft het aandeel sinds de beursgang eind 2011 bijna driekwart van zijn waarde verloren. Het bedrijf is nu ongeveer 10 miljard dollar minder waard dan bij de beursgang werd ingeschat.

Het lot van Groupon biedt een weinig aantrekkelijk perspectief voor de andere internetonderneming, Facebook, dat in mei met veel fanfare een beursgang maakte. Facebook heeft inmiddels ook bijna de helft van zijn oorspronkelijke waarde verloren. Het aandeel werd voor bij de beursgang op 38 dollar geprijst.