Twinkle | Digital Commerce

E-payments en EU awards op inspirerende Summit

2017-11-11
180101

Hotel Arts in Barcelona zit aan het strand, maar de krochten van het hotel liggen diep onder het zand. Dat zorgde er de afgelopen dagen voor dat we niet werden verleid werden tot niet-zaken doen tijdens de Global E-commerce Summit. Een overzicht van de eerste twee dagen op locatie.

Maandag organiseerde Thuiswinkel.org met web merchants en organisaties van meer dan tien landen een besloten pre-conferentie over e-payments. Samen met stakeholders vanuit alle e-payments hoeken die je je maar kunt bedenken. De Europese Centrale Bank (ECB), European Payments Council (EPC), European Banking Association (EBA), credit card schemes, global payment service providers, banken, en non & near banks variërend van PayPal tot Sofort.

Position paper
Waardevolle discussies en leermomenten voor de web merchant community die zullen uitmonden in een derde draft position paper waarin web merchants hun ‘requirements and wishes’ verwoorden in 10 aanbevelingen voor alle betrokkenen in deze dynamische wereld. Op 15 juni aanstaande mag ik deze nieuwe draft toelichten op de banken conferentie in Madrid. Daarna zal het paper worden verspreid onder alle betrokken organisaties voor ‘endorsement’.

Summit
Dinsdag volgde de eerste conferentiedag van de Global E-commerce Summit. Om kwart over negen 's ochtends zaten zo’n 350 mensen uit meer dan 25 landen in de Gaudi-zalen. De Amerikaan Brian Eisenberg was top met zijn '21 lessons to be learned’, Ulric Jerome van Pixmania was ouderwets op dreef met het inspirerende verhaal over hoe je nou een bedrijf runt in 26 landen, met alle passende problematiek van een niet-geharmoniseerde wereld waarin we leven. ‘s Middags was ik de voorzitter in de sessie van de Europese E-commerce Awards: 7 geweldige presentaties in de vorm van speed-pitches.

Douze pointsvoor Thomann.de
’s Avonds de uitreiking van de eerste European Ecommerce Awards in het prachtige oude gebouw van de Kamer van Koophandel in Barcelona. Met een wat mij betreft topwinnaar: Thomann.de uit Duitsland. De avond had een sterk Eurovisie Songfestival gevoel ('Douze points!'), maar het voelde erg goed aan.