Twinkle | Digital Commerce

Bol.com zet ontwikkelaars in om decemberverkopen te stuwen

2017-05-27
180101

Bol.com heeft een competitie voor externe ontwikkelaars uitgeschreven. Wie de slimste, creatiefste en/of mooiste cadeautoepassing creëert voor Sinterklaas en de Kerstman, ontvangt een geldbedrag van tienduizend euro. De open API van Bol.com staat centraal in de strijd.

Bol.com werd gisteren op de Affiliate Dag gelauwerd als beste affiliate adverteerder van Nederland. De nummer 2 van de Twinkle100 zette begin vorig jaar een goed gewaardeerd eigen partnerprogramma op. Een toevoeging daaraan was het developers center dat Bol.com begin dit jaar opende.

Open API
Externe ontwikkelaars kunnen met de open API applicaties maken rond de miljoenen producten van Bol.com. Door de toevoeging van Bol.com Afrekenen kunnen shoppers direct kopen in de mobiele applicaties die derden ontwikkelden (voorbeeld). Het onderliggende partnerprogramma zorgt ervoor dat de ontwikkelaars door Bol.com voor hun inspanningen worden beloond.

Opdracht
Vanaf vandaag kunnen de externe ontwikkelaars ideeën aandragen voor een toepassing voor de feestdagen. Uit de opdracht: ‘Bij deze contest draait het om inspireren, selecteren en kopen. We zijn op zoek naar een toepassing, gericht op de feestdagen en gebaseerd op en rondom de Open API. Een website, app of andere toepassing die "de klant" helpt bij het kiezen van het juiste cadeau. Dat kan een keuze voor jezelf zijn die je vervolgens eventueel kan delen met anderen, maar het kan ook draaien om het kiezen van het ideale cadeau voor een ander. Inspiratie is het uitgangspunt, maar uiteraard moet de eindgebruiker ook producten kunnen kiezen en uiteindelijk kopen bij bol.com.’

Devolopers Dag
De vijf beste inzenders mogen hun toepassing in september presenteren op een Developers Dag die Bol.com zal organiseren. Een jury van mensen binnen en buiten de online retailorganisatie wijst een winnaar aan.