Twinkle | Digital Commerce

Vijf genomineerden voor eerste Affiliate Awards

2017-05-27
251140
  • 3:07

Op de Affiliate Dag worden eind deze maand voor het eerst de Affiliate Awards uitgereikt. Bol.com, Essent en Centraal Beheer Achmea gaan op de prijs voor de beste adverteerder, Artiestennieuws.nl en Fashionchick voor die van beste publisher.

Een vakjury heeft zich over alle inzendingen voor de Affiliate Awards 2012 gebogen. U vindt hun beoordeling van de genomineerde cases hieronder.

 
-> BESTE AFFILIATE ADVERTEERDER 2012

Bol.com
‘De jury is onder de indruk van de durf van Bol.com om een eigen programma (in korte tijd!) te bouwen en een eigen koers te kiezen in zaken als cookietijd. Het programma is goed en professioneel opgezet en er is duidelijk verschil te zien met de situatie voor het eigen programma. De tevredenheid van de affiliates is gestegen door de praktische aanpak en de verbeterde conversie. Opvallend en positief vindt de jury dat Bol.com in zijn programma speciale aandacht heeft voor de kleinere affiliates, waar veel advertisers zich juist richten op de paar groten. Ook het bieden van tools voor affiliaties, zoals de API, en het feit dat de organisatie de tevredenheid van affiliaties als doel vooraf stelde, overtuigde de jury ervan dat Bol.com affiliatiemarketing buitengewoon serieus neemt.’ 

Essent / Storm MC
‘De case van Essent maakt indruk omdat het is gelukt om een bijna ten dode opgeschreven kanaal om te vormen tot een rendabel en significant kanaal. Opvallend is de goede samenwerking tussen affiliatenetwerk, adverteerder en adviesbureau, en het in onderling overleg verbeteren van de prestaties. De jury vindt met name de omslag in de organisatie erg sterk in deze case. Daarnaast is ze te spreken over het betrekken van de affiliates in de campagnes. De afstemming en benadering is gesegmenteerd naar verschillende groepen affiliates.’

Centraal Beheer Achmea / Storm MC, Zanox-M4N
‘De jury roemt de knappe verbetering van de prestaties door het programma in de hele breedte aan te pakken. Het specifieke affiliatemateriaal is A/B getest en de leads worden in de backoffice gekeurd, zodat pas na de wettelijke bedenktijd van twee weken de sale al dan niet wordt uitbetaald. Affiliatemarketing heeft nu een aanzienlijk verkoopaandeel in de online mix en de organisatie heeft intern heel wat kennis ontwikkeld. Dusdanig dat Centraal Beheer Achmea de verantwoordelijkheid voor het affiliatekanaal in eigen beheer neemt en direct gaat werken met het netwerk.’
  

-> BESTE AFFILIATE PUBLISHER 2012

Artiestennieuws.nl
Artiestennieuws.nl is een community die verkeer realiseert voor de transactiesite Besteltickets.com. De jury vindt die combinatie slim, zeker met het oog op (prijs)rumoer rondom ticketsites. Artiestennieuws.nl is sterk SEO-gericht, actueel en de site maakt gebruik van eigen content (geen feeds). De strategie om de doelgroep van Besteltickets.com op Artiesennieuws.nl bij elkaar te brengen en te binden is lovenswaardig. Om dit doel te bereiken weet de site goed in te spelen op nieuwswaardige content. De site heeft zijn succes te danken aan één succesvolle viral. De jury is benieuwd of Artiestennieuws.nl dit succes kan vasthouden/uitbreiden.

Fashionchick
Met de nieuwe versie van de site (juni 2011) heeft Fashionchick een goede sprong vooruit gemaakt. De jury is onder de indruk van de stap die de site heeft gemaakt van een site die gebaseerd is op productfeeds naar een volgende generatie affiliatesites, namelijk die met een geheel eigen gezicht. Het meest lovenswaardig vindt de jury dat Fashionchick aan het eigen merk bouwt (met o.a. een eigen schoenenlijn en offline acties). Hiermee wordt een vluchtig en relatief dun affiliateconcept omgevormd tot een solide concept met een bestaansrecht voor de lange termijn.

Presentaties van de cases
In het dagprogramma van de Affiliate Dag op 31 mei zullen de genomineerden hun case kort presenteren. Na afloop kan het publiek stemmen. De publieksstemmen tellen voor 30 procent mee in het eindoordeel, de jurystemmen voor de overige 70 procent. In de jury zitten Eduard Blaquière van OrangeValley, Stijn Fien van Wehkamp.nl, Stefan Verkerk van WeTransfer en Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk.
 
De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens het avondprogramma van de Affiliate Dag, die voor het eerst met een feest zal worden afgesloten.