Twinkle | Digital Commerce

Ondernemers beconcurreren bloemverkopers met Plantje.nl

2017-11-11
180101
  • 1:09

Richard Biesma en Eduard Eveleens bieden op Plantje.nl het grootste assortiment kamerplanten van de Benelux aan. Ook verkopen ze buitenplanten en zogenoemde cadeauplanten,die een alternatief moeten worden voor de gebruikelijke bos bloemen aan de deur.

‘Er is op internet al genoeg te koop, maar zo’n breed aanbod aan kamerplanten was er nog niet’, aldus Biesma tegen Twinkle. Hij deed bij wijze van hobby ervaring op als online ondernemer, met eigen webwinkels als Dvdhoofdsteunen.com en Kinder-sieraden.nl. Samen met compagnon Eveleens, die jaren ervaring heeft in de export van planten, wil hij nu zijn brood gaan verdienen met Plantje.nl en de Belgische zustersite.

Honderden kwekers
Plantje.nl en Plantje.be werden begin deze maand gelanceerd. Op de sites is volgens Biesma aanbod van honderden kwekers uit binnen- en buitenland verzameld. ‘Zij leveren orders allemaal op een vaste dag aan in ons distributiecentrum. Wij leveren ze daarna af bij de klant, die zelf zijn bezorgdag kan bepalen (zie hier, red.).’

Eigen dozen
Op dit moment verkopen Biesma en Eveleens planten van maximaal 1,25 meter hoogte aan consumenten en bedrijven. Ze worden verpakt in dozen die de ondernemers speciaal lieten ontwikkelen. Packs bezorgt de orders in de Benelux. De klant betaalt 5,95 euro voor het transport. Bij orders boven de 50 euro is de bezorging gratis.