Twinkle | Digital Commerce

Packs biedt alternatief voor aangetekende post met MailPack

2017-05-27
180101
  • 1:21

Packs heeft een dienst ontwikkeld waarmee verzenders online kunnen controleren of een zending in de juiste brievenbus is gedeponeerd. Met MailPack krijgt de verzender na bezorging het tijdstip en de GPS-coördinaten van het afleveradres door.

Packs garandeert een bewijs van brievenbusaflevering met MailPack. Na het pakket in de brievenbus te hebben afgeleverd verstuurt de koerier via PacksOnline – de online track en trace dienst van Packs - een link naar de verzender die leidt naar een eigen verzendinformatiepagina. In Google Maps op de pagina ziet de verzender waar het pakket is afgeleverd en in een bijbehorende informatietabel staat tevens hoe laat dat gebeurd is.

Niet meer aanbellen
Packs zegt met zijn nieuwe dienst de concurrentie met aangetekende post aan te willen gaan. ‘Met aanbellen en aftekenen is doorgaans veel tijd gemoeid waardoor het aantal stops voor een koerier beperkt is’, meldt Packs in een persbericht. ‘Bij een brievenbusaflevering via MailPack gaat de zending gewoon in de brievenbus en levert een druk op de knop van de scanner de GPS-afleverinformatie op die vervolgens via Google Maps te controleren is.’ De pakketten dienen de afmetingen te hebben van brievenbuspost en maximaal twee kilo te wegen.

Greetz op maandag
Het online wenskaartenbedrijf Greetz maakt al gebruik van MailPack voor zijn brievenbuspakketten. De nummer 63 van de Twinkle100 werkt ook samen met Packs voor de levering van zondagse bestellingen op maandag. ‘Zo kunnen last minute cadeaus ook worden bezorgd bij mensen die op maandag jarig zijn’, zei Greetz-oprichter en CEO Johan van Vulpen twee weken geleden over deze service.