Twinkle | Digital Commerce

Media Markt: 5 miljoen euro webomzet per maand in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Media Markt heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een online omzet geboekt van circa 15 miljoen euro in Nederland. Dat valt op te maken uit cijfers die moederbedrijf Metro gisteren publiceerde (pdf) en waarover Emerce vanochtend berichtte.

Iets meer dan 1 procent van de ongeveer 8 miljoen bezoekers aan Mediamarkt.nl leidde in het afgelopen kwartaal tot een aankoop. Bij een gemiddelde orderwaarde van 151 euro tellen deze kleine honderdduizend transacties op tot een omzet van 14,7 miljoen euro. Media Saturn bracht niet eerder cijfers over de prestaties van zijn webwinkels naar buiten.

Conversie, orderwaarde, pick-ups
In de figuur hieronder is te zien dat Mediamarkt.nl met zijn grote assortiment conversietechnisch goed scoort in vergelijking met webwinkels in andere landen, waar de gemiddelde orderwaarde wel een stuk hoger ligt. 6 procent van de orders in de Nederlandse webshop wordt opgehaald:Proeftuin
Media Saturn gebruikte Nederland als proeftuin voor e-commerce. De Saturn-formule kreeg afgelopen oktober een webshop bij onze oosterburen, Mediamarkt.de is pas sinds januari in de lucht.