Twinkle | Digital Commerce

Hema brengt webwinkel naar de winkelvloer

2017-05-27
180101
  • 1:11

Hema biedt in vijf van zijn winkels de mogelijkheid online te bestellen op Hema.nl. Bezoekers die in de winkel niet vinden wat ze zoeken, kunnen terecht op zuilen. Na onder andere Kijkshop, Score en de Bijenkorf brengt nu ook Hema de long tail naar de winkelvloer.
 
Voor de nummer 6 uit de Twinkle100 is de online besteloptie in-store een test, benadrukt hoofd corporate communicatie Judy op het Veld: ‘Mensen kunnen het hele Hema-assortiment voortaan bestellen op de fotozuilen die al in de winkels stonden. Producten worden thuis bezorgd, maar ze kunnen de volgende dag ook worden opgehaald in de winkel.’

Klantcontactkanalen
Hema’s e-commerce manager Boudewijn van Nieuwenhuizen (Twinkle-interview) vertelde onlangs op De E-commerce Dagen over de verschillende klantcontactkanalen van Hema, dat onlangs een online ticketservice lanceerde. Blogger Freek Janssen van Bijgespijkerd.nl tekende toen uit de mond van Van Nieuwenhuijzen op: ’Klanten kunnen in de winkel ons aanbod van de webshop bekijken. Dat is met name nuttig voor de wat kleinere winkels met een beperkt assortiment. We hebben vijfhonderd winkels in Nederland, waarvan er veertig ons complete assortiment aanbieden.’

Eerste vijf van honderden winkels
Voorlopig zijn dus pas 5 van de circa 460 potentiële winkels voorzien van de bestelfunctionaliteit. Wordt, bij bewezen effect, vervolgd.