Twinkle | Digital Commerce

Een mondiale blik op alternatieve betaalmethoden

2017-10-05
421332
  • 1:22

Een substantieel deel van de wereldwijde online betalingen (22 procent) wordt niet gedaan met een credit- of een debetcard. Alternative payments, de verzamelnaam die WorldPay voor deze andere betaalmiddelen gebruikt, zijn aan een opmars bezig.

Dat stelt WorldPay in zijn recente rapport: ‘Optimising your Alternative Payments: a Global View’.

Met de groei van de e-commerce bestedingen zal ook een steeds groter totaalbedrag via alternatieve methoden worden afgerekend, in 2015 al ruim 200 miljard dollar. WorldPay visualiseert dat in onderstaande afbeelding:In onderstaande figuur zet WorldPay de belangrijkste alternatieve betaalmethoden op een rij. Te zien is dat directe bankoverboekingen (waaronder iDeal) veel terrein zullen winnen de komende jaren. Ook het relatieve betaalvolume van digitale portemonees ofwel eWallets (waaronder PayPal) zal stijgen:WorldPay bespreekt per alternatieve betaalmethode de voor- en nadelen voor merchants in zijn rapport.

Ook laat het bedrijf zien hoe het totale alternatieve betaalvolume zich per productcategorie, per werelddeel zal ontwikkelen:WorldPay maakt verder onder meer inzichtelijk welke alternatieve betaalmethoden in welke landen populair zijn. Duidelijk wordt dat ons land met iDeal een aparte positie inneemt:In Nederland is iDeal geen alternatief, maar de feitelijke standaard. Dat maakt dat 66 procent van de betalingen in ons land voor WorldPay als alternative payment gelden, precies drie keer zoveel als het alternatieve aandeel sin de rest van de wereld.

Het rapport van WorldPay biedt bruikbare inzichten in ‘afwijkende’ populaire betaalmethoden in bijna dertig grote e-commerce markten. U kunt het kosteloos downloaden via deze link.