Twinkle | Digital Commerce

Gifts By Beel: de rollercoaster

2017-05-26
180101

Allow me to introduce … mijn naam is Belia van der Giessen. Na 12 jaar in de museumbranche gewerkt te hebben, was het tijd voor wat nieuws. Een idee dat ik al jaren had, kon eindelijk worden uitgewerkt: een winkel voor cadeaus.

Cadeaus dus, maar niet zomaar cadeaus: cadeaus voor iedereen en in alle prijsklassen, met hulp bij het vinden en een feestje bij ontvangst omdat het zo mooi is ingepakt. Op de website van Twinkle zag ik een wedstrijd voorbij komen. Dus besloot ik besloot mijn plan in te sturen voor deze ‘Win een webwinkel’ competitie.

Vliegende start
En toen was het 25 april. Wat een geweldige gebeurtenis! Opeens stond ik met zo’n enorme cheque en een glas champagne in mijn hand en ging ik met de jury op de foto omdat ik gewonnen had.Dit betekent een vliegende start van mijn webwinkel en natuurlijk een gigantische financiële steun van de partners.

Nadat ik was bijkomen van dit supergeweldige feit, ben ik hard aan de slag gegaan. Met Durk Jan Bruijn van mijnWinkel is er meteen een strakke deadline gesteld waarop Giftsbybeel.nl moet gaan proefdraaien: woensdag 23 mei, nu nog maar twee weken te gaan …

Mailen, praten en weer mailen
Ik heb zeker niet stil gezeten de afgelopen twee weken! Vier weken tot de lanceerdatum is natuurlijk erg kort. Allereerst heb ik met Dolf Heebing (Deunk & Heebing grafisch ontwerp) en Patrick Broeknellis (Clickdreams internet solutions) over het ontwerp gesproken, heen en weer gemaild, nog meer gesproken (lees: duizend vragen van mijn kant) en nog meer gemaild. Ik geloof dat ik nu wel ongeveer begrijp wat technisch wel en niet mogelijk is. Hierop heb ik de keuzemogelijkheden in de cadeauzoekmachine weer aangepast. Wat fijn om met experts te werken! Veel ervaring waar ik van kan leren. De categorieën zijn zo'n vijf keer veranderd, zo ook de manieren om te zoeken.

Genoeg te doen
De homepage en vervolgpagina's zijn ontworpen. Ziet er top uit! Nu de invulling van de zoekmachine nog, met leuk beeld en iconen, en natuurlijk alle content. Genoeg te doen, maar daarvoor moesten natuurlijk ook allerlei praktische zaken geregeld worden. Van inschrijven bij de KvK, tot een zakelijke rekening en van iDeal en creditcardopties aanvragen tot het regelen van een accountant.

Verpakking
En wat zijn cadeaus zonder verpakking? Bij Gifs By Beel in elk geval niets... dus heb ik met de drukker gezeten, informatie over stans en lasermogelijkheden opgevraagd. De papiersamples zijn onderweg. De dozen gaan gelaserd worden, zodat ik zoveel mogelijk verschillende maten op één drukvel krijg. De eerste stappen zijn gezet, maar zolang ik mijn assortiment niet helder heb, is dozen laten maken nog wel een beetje zinloos. En natuurlijk het lint! De mooiste PMS-kleuren zijn naar een contact in China gestuurd, die gaat ze in de fabriek voor me uitzoeken en ervoor zorgen dat het hier voor de 23e is, fingers crossed. Ook heb ik nog met Janine Purola van Twinkle gesproken: het interview verschijnt op 22 mei in Twinkle.

Aanbod en opslag
Last but not least: het assortiment. Ik ben bezig om met de buitenlandse contacten die ik eerder op de beurzen in Parijs en Frankfurt ontmoette, bestellingen te plaatsen. Begin deze week ben ik nog op een beurs in Utrecht geweest, maar één dag is veel te kort! Gelukkig heb ik heel veel moois gezien en genoeg informatie ingewonnen om een prachtig aanbod te kunnen bestellen. Nu nog even regelen dat het ook ergens opgeslagen kan worden.

Ik moet ook nog een bezoek aan het Amsterdam Fashion Centre inplannen voor accessoires. En dan maar hopen dat ik een eind ben, want ik moet rekening houden met levertijden. Aan communicatie of pr heb ik verder nog helemaal niet gewerkt, op het claimen van een Twitter-account na. De rest komt later.

Affiliate Dag
Wat een geweldig project! Maar er moet nog heel veel gebeuren om op 31 mei, wanneer de site officieel gelanceerd wordt op de Affiliate Dag in Utrecht, de klanten tevreden te kunnen maken. Ik ga snel verder, keep you posted.

Belia van der Giessen sleept na een felle strijd op op De E-commerce Dagen een gratis webwinkel in de wacht. Op het weblog van Twinkle vertelt ze over de vorderingen met Gifts By Beel.