Twinkle | Digital Commerce

Grootste e-commerce groei in jaren in de VS

2017-11-08
374292
  • 1:22

De Amerikaanse e-commerce bestedingen zijn het afgelopen kwartaal met 17 procent gegroeid, om uit te komen op ruim 44 miljard dollar. De kwartaalgroei (jaar over jaar) was sinds eind 2007 niet meer zo groot, becijferde comScore. Gesproken wordt daarom over ‘pre-recession levels’.

Hoewel de economische tegenwind aanhoudt, zitten de e-commerce bestedingen flink in de lift. Volgens comScore’s Gian Fulgoni is sprake van een ‘accelererende kanaalverschuiving’. Webwinkeliers hebben niet slechts te lijden van de crisis, zoals dat de afgelopen jaren voelbaar was, ze profiteren er ook van omdat mensen vaker hun heil online zijn gaan zoeken.
 
In de tabel hieronder staan de Amerikaanse e-commerce omzetten en de groeiontwikkeling van de afgelopen 21 kwartalen op een rij:Amazon
Amazon bracht afgelopen kwartaal opnieuw de meeste omzet in (13,8 miljard dollar). Het bedrijf voert met grote afstand de Top 500 Guide van Internet Retailer aan. Vorig jaar boekte Amazon in zijn eentje meer omzet dan de tweede tot en met negende Amerikaanse online retailer samen in 2011.

Omzetontwikkeling in Nederland
Frank Sibbel van Blauw Research zei op De E-commerce Dagen dat de stagnerende groei van de Nederlandse online consumentenbestedingen (11 procent in 2010, 9 procent in 2011, prognose van 9 procent voor 2012) veel te maken heeft met het economisch tij. Hij verwacht dat de groei weer zal versnellen als de crisis voorbij is en hij noemt dubbelcijferige groeipercentages haalbaar.

Het CBS publiceerde al hoopgevende omzetcijfers over Nederlandse verkoop op afstand in de eerste twee maanden van dit jaar.