Twinkle | Digital Commerce

DHL mikt met DHL For You op fabrikanten en groothandels

2017-05-27
191116
  • 1:19

DHL begint onder de naam DHL For You met nieuwe bezorgdiensten. Klanten van koeriersdienst DHL Express, waaronder fabrikanten en groothandels, kunnen vanaf volgende maand direct orders meegeven voor levering aan consumenten.


De naam DHL For You is al bekend in Nederland, als bezorgpartner voor consumenten (c2c) en kleine webwinkeliers. Voortaan wordt deze bestaande dienst, die leunt op een netwerk van DHL Servicepoints, als Dhlforyou.nl in de markt gecommuniceerd. DHL, dochter van Deutsche Post, is hier verder onder meer actief met koeriersdienst DHL Express (b2b) en pakketleverancier SelektVracht (b2c). Het nieuwe DHL For You moet het gat tussen deze twee laatste diensten dichten.

Tijdvensters
DHL For You mikt op partijen die tussen de tien en honderd pakketten per dag verzenden naar consumenten. De pakjes worden door DHL Express opgehaald bij de verkopende partij en door SelektVracht day definite afgeleverd bij de klant. Op termijn kan de consument behalve de bezorgdag ook de bezorgtijd selecteren (time definite), liet SelektVrachts directeur marketing & sales Hans Dijkzeul eerder weten aan Twinkle.

'One point of entry'
‘Fabrikanten en groothandels willen steeds meer direct gaan verkopen via internet’, zei Dijkzeul in januari over de gister gelanceerde nieuwe diensten van DHL: ‘Zakelijke klanten kunnen bij DHL behalve voor distributie van hun producten naar winkels nu ook terecht voor de bezorging aan eindklanten. Ze krijgen one point of entry, dat is waar ze ook naar vragen.’

Hieronder vindt u een folder van DHL For You (pdf).


Size: 227.7K bytes Modified: 2 June 2016, 13:49